Szeptemberi iskola- és óvodakezdés egészségesen

children.JPG

Minden szülő jól ismeri az őszre készülődés izgalmát. A számtalan kérdés között gyakran felmerülnek a kisgyermek egészségével kapcsolatos aggodalmak is.

Vajon egészséges lesz majd egész tanévben, vagy sokat fog hiányozni betegeskedés miatt?

Már számtalan módon kimutatták és minden szülő számára egyértelmű, hogy milyen szoros összefüggés van az egészségi állapot és a tanulmányi eredmények között. Egy egészséges, jól táplált gyermek mindig kellő energiával bír, így folyamatosan terhelhető, és képes mindvégig magas koncentrációval figyelni. Ellenben az alultáplált gyermeknek (még ha nem is beteg, elég ha csak kerülgeti a betegség) nincs annyi energiája, a figyelme és a koncentrációja lankad. Arról nem is beszélve, hogy az esetleges hiányzások olyan lyukakat hagyhatnak a tananyag elsajátításában, amiket később sokkal nehezebb munkával lehet csak bepótolni.

A legkritikusabb időszak a szeptemberi kezdés ideje, hiszen egy osztályközösségben még nagyobb koncentrációban fordulnak elő azok a fertőző baktériumok és vírusok, melyek amúgy is körülvesznek bennünket, és amik a leginkább veszélyeztetik a gyermekek egészségét.

Mindezek kivédésében számtalan tényező (pl. megfelelő szellőztetés, mosakodás) szerepet játszik, de döntő jelentőséggel a helyes táplálkozás bír, ebben pedig nyilvánvalóan a szülőké a kulcsszerep.

Keddi előadásunkon a legkritikusabb pontokról, a leggyakoribb betegségekről beszélgettünk. A Sunrider tiszta, természetes, koncentrált táplálékai nemcsak a gondos megelőzés, hanem a betegségre való gyors reagálás során is komoly segítséget nyújthatnak.

1. Enterális fertőzések
A vírusok, baktériumok jelentette veszély mellett itt tárgyaltuk ki a táplálék megemésztésével kapcsolatos problémákat is. Ez különösen az iskolai étkezés (pl. most a mintamenza program) kezdetekor jelentkezhet élesen, sok kisgyermek szenvedhet hasmenéssel, hányással. A Calli mellett segítséget jelenthet az Assimilaid, esetleg a Sunbreeze vagy a Nuplus, hogy hamarabb megszabaduljunk a kellemetlenségtől. A Sunbreeze megindítja, a Nuplus megállítja a rosszul működő emésztést. A vírusfertőzések kivédésére egyértelműen a Conco-Alpha 20 C páros a leghatékonyabb eszköz, méghozzá 2:1 arányban. Kisebb korban napi egy kapszula is elegendő, lehetőleg kétfelé elosztva. Italként augusztusban még Calli, de aztán szeptembertől az iskolai teendők felpörgésével egyre inkább a Fortune javasolt.

2. Felsőlégúti fertőzések
Mivel itt is vírusok és baktériumok felelősök a betegségekért, így a feladat itt is ugyanúgy az immunrendszer helyreállítása, a már említett Conco-Alpha párossal. Plusz tennivalóként még a gargalizálás jön szóba, ehhez a legkiválóbb eszköz a Gyümölcsmosó.

3. Allergia
Az előző kettőhöz hasonlóan gyakran az immunrendszer egyensúlytalansága (túlműködése) vezet a problémához, így általában a megoldás is ugyanúgy a Conco-Alpha páros rendszeres fogyasztása lehet. Bár nem minden esetben, egyénenként lehetnek ebben eltérések, így a fogyasztás előtt mindenképpen érdemes alaposan kikérdezni egy tapasztalt Sunrider tanácsadót. Fontos tudni, hogy minél hamarabb "el van kapva" a probléma, vagyis az allergiára való hajlam kifejlődése, annál könnyebben (és kevesebb termékkel) helyreállítható az egészséges működés.

4. Bőrkiütés
A háttérben itt is gyakran megfigyelhető felelősként a rakoncátlanul működő immunrendszer. A Sunrider azonban a Superclean tisztító- és mosószerrel sokat segíthet az ártó külső tényezők (irritáló, esetenként mérgező vegyi anyagok, szennyeződések) eltávolításában is.

5. Tiszta zöldség és gyümölcs
Ezer forrásból hallhatjuk, hogy rengeteg zöldség és gyümölcs bevitelére van folyamatosan szükségünk az egészségünk megtartásához, ez különösen igaz a fejlődőképes korban. A Sunrider kiváló koncentrátumokkal (Vitafruit, Citric C) rendelkezik, de az előadó, Lakatos Istvánné Manyi arra hívta fel a figyelmet, hogy ezek fogyasztását inkább a vitaminhiányosabb téli időszakra (novembertől, decembertől) érdemes időzíteni. A nyári, kora őszi időszakban ugyanis a helyi friss növényekből (pl. az azokból készült levesekből, főzelékekből) is ki tudja nyerni egy egészséges emésztésű gyermek a szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat. Igen ám, de ha nem gondoskodunk azok makulátlan tisztaságáról, előfordulhat, hogy a bennük meglévő vegyi anyagok által többet ártunk vele a kisgyermeknek, mint amit használunk. Szerencsére a Sunrider egyedi terméke, a Gyümölcsmosó magyar családok ezrei számára hozta el a megoldást ebben a kérdésben.

Az egyes képekre kattintva kaphatsz bővebb információt az említett termékekről:

A felsoroltakon kívül szóba került még több betegség, így pl. szemgyulladás, árpa, mandulagyulladás, gomba. Az előadó, Manyi szeretettel vár minden aggódó és gondoskodó szülőt, hogy közösen találják meg a legjobb megoldást a kisgyermekek számára. Örömmel segít, ha már egy kialakult problémára kell reagálni, de nagyra becsüli azokat a szülőket is, akik már korábban, megelőzésképpen is gondos figyelmet fordítanak a megfelelő táplálásra.

Előadás: Felkészülés a problémamentes iskolakezdésre

school.JPGMég tart a nyár, de alig három hét, és minden szülő bizonyára már az óvodakezdéssel vagy az iskolakezdéssel lesz elfoglalva. Az új év mindig sok izgalmas újdonságot tartogat, de egyben veszélyforrásokat is, a változó környezet miatt megnövekszik egyes betegségek, problémák esélye. Ezek aztán igen sok kellemetlenséget tudnak okozni a gyermekeknek és szülőknek egyaránt, így minden szülő igyekszik ezekre kellő időben és kellő gondoskodással felkészülni.

Ehhez kívánunk segítséget nyújtani egy 60-70 percesre tervezett előadás keretében. Lakatos Istvánné Manyi több évtizedes egészségügyi és táplálkozási tanácsadói (és persze saját szülői) tapasztalatait foglalja össze a helyes táplálkozás oldaláról. Röviden szó lesz a leggyakoribb problémákról, kialakulásuk okairól és a leghatékonyabb megoldásukról is.

Szeretettel várunk tehát Téged is, ha érdekel, hogyan lehet megelőzni és megoldani:
  • az enterális fertőzéseket (pl. hasmenés, hányás)
  • a felsőlégúti fertőzéseket
  • az allergia kialakulását (pl. szénanátha)
  • az irritált bőrt (vakarózás, bőrkiütés)
  • a fertőzött, mérgezett gyümölcs és zöldség bevitelt

Az előadás ingyenes, helyszín és időpont:
Zalaegerszeg, Helikon utca 43.
2013. augusztus 13. kedd 18:00

Mától működik a Naplovas Shop, lehet online rendelni!

shop.JPG
A képre kattintva is be tudsz lépni a Naplovas Shop-ba!

Több hetes munka után végre elkészült a Naplovas Shop, ahol online lehet leadni a Sunrider-es termékek rendelését. Lehet választani személyes átvétel (Zalaegerszeg, Helikon utca 43-ban) és megadott címre szóló postai csomagküldés között. Természetesen (akinek úgy kényelmesebb) továbbra is elfogadjuk a rendelés leadását személyesen, telefonon vagy emailben is.

A Naplovas Shop-ba innen a Naplovas Navigátor oldalról (azaz naplovas.blog.hu címről) lehet belépni, a fenti menüsor gyorslinkjei közül a legelsőre ("shop") kattintva.

Reméljük, könnyebbé és gyorsabbá teszi a rendelések intézését számotokra is!

Naplovas Napló 2. szám (2012. november 1.)

Egészség Kalauz sorozat indul hamarosan

ek.JPGEgészség Kalauz: hasznos útmutató családoknak a hosszú egészséges élethez

Már csak néhány napot kell várni, és útjára indítjuk családoknak szánt útmutatónkat. Az Egészség Kalauz egy rövid hírlevél sorozat formájában, mindenki számára érthető módon nyújt ismertetőt az egészségügy, a táplálkozás hasznos tudnivalóiról, hozzáértő szakértők tolmácsolásával.

A sorozatot a Naplovas Naplóra feliratkozott olvasók automatikusan megkapják, aki még nem iratkozott fel, itt az oldalon is megteheti a "hírlevél" menüpont kiválasztásával.

Kívánjuk, hogy mindenki találjon benne hasznos olvasnivalót!