Az alapító-tulajdonos házaspár

A vállalat irányítói: a Chen család

Joggal gondoljuk, hogy a Sunrider igazi erejét elsősorban a tulajdonosok elkötelezettsége adja. A tulajdonosoké, akik nemcsak üres frázisnak, hanem valódi életcéljuknak tekintik a Sunrider küldetését. Tei Fu Chen és felesége, Oi-Lin Chen egy olyan házaspár, akik egész életüket feltették az emberek egészségének szolgálatára, a keleti egészségkultúra örökségének gondozására. Sokkal többek, mint pusztán üzletemberek, eladásra szánt termékekkel. Mára az a minimum, amit elmondhatunk róluk, hogy a világ egyik legsikeresebb, sok tekintetben példaértékű és a jövőbe mutató vállalkozását irányítják. Oi-Lin minden részletre kiterjedő figyelmességgel, sziklaszilárdan kormányozza a vállalat szekerét, míg Tei Fu elsősorban az újításokért, termékfejlesztésért felel. Nem múlik el év, hogy legalább egyszer ne látogatnának el Magyarországra, nyilvános előadásaikon telt ház fogadja őket mindig.

Hosszú távú elkötelezettségüket számtalan módon és alkalommal bizonyították már. Folyamatosan bővülő óriási befektetéseik, saját tulajdonukban lévő irodáik, gyógynövényfarmjaik, gyáraik (több, mint 100 ezer négyzetméternyi gyártókapacitású üzemekkel) mind-mind arra utalnak, hogy ők tudatosan tervezik a jövőt.

chens1.JPGDr. Tei Fu Chen hivatalos végzettsége szerint gyógyszerész és gyógynövényszakértő, gyakorlatilag pedig egész életét a keleti egészségkultúrában felhalmozott tudásanyag tanulmányozására szenteli, nemzetközileg a legmagasabb szinten elismert szaktekintély a gyógynövények és a füvészet területén. A felesége, Oi-Lin Chen az Egyesült Államokban szerzett orvosi diplomát, tehát a nyugati értelemben vett orvosdoktor, kiválóan ismeri a nyugati egészségkultúra elméletét és gyakorlatát is, hiszen hosszú évekig praktizált is Amerikában.

Az ő ismereteik egyesítése révén találkozhat igazán a Nyugat és a Kelet egészségügyi tapasztalata és szaktudása, felhasználva végre minden olyan tudást, ami elérhető a füvészet, a keleti filozófiák, a gyógyszertan, a modern orvostudomány és a csúcstechnológiájú gyártás területéről. Ebből a találkozásból születtek meg a Sunrider termékei.

A Sunrider tulajdonosai tehát hiteles szakemberek, akik képesek az egészséget komplex fogalomként kezelni. Nagyon kevés egészségügyi vállalkozás tulajdonosairól mondható el ugyanez. Sok ilyen vállalat élén mikrobiológusok, vegyészek (tehát az egészséget csak egyfajta, szűk megközelítésben látó szakemberek), rosszabb esetben üzletemberek állnak.

A minőség igazi garanciája

Azok számára, akik felelősségteljesen gondolkoznak az egészségükről, nagyon megnyugtató, hogy tudják, pontosan kik állnak az általuk fogyasztott termékek elkészítése mögött (csak a felelőtlen ember bízhat meg olyan termékben, aminek a minőségét nem igazi szakember garantálja). Az embereknek egyre kevésbé van bizalmuk olyan termékekben, amivel kapcsolatban semmi információjuk sincs az alapanyagot szolgáltató növények eredetéről, a növények feldolgozásáról, a termékek receptjeinek eredetéről és a háttér szakmai tudásáról.

A Sunrider büszkén vállalja mindezen dolgok bemutatását, ennek egyik bizonyítéka, hogy a világon bárkinek lehetősége van (a Sunrider üzletépítők számára pedig kifejezetten ösztönzi a cég), hogy saját szemével győződhessen meg minderről, meglátogathassa a gyárakat és a cég világközpontját California-ban.

chens2.JPGNéhány szót szeretnénk ejteni arról, miért fontos a megalapozott szaktudás a gyógynövény alapú termékek készítése során. Olyan kérdésekben kell helyes döntéseket hozni, hogy az egyes növények számára milyen az ideális talajösszetétel, melyik az optimális klíma, szedési időpont, hőmérséklet, páratartalom, milyen fényviszonyok mellett fejlődik legjobban a növény, továbbá hogy a növénynek mely részeit (gyökér, szár, stb.) érdemes felhasználni. Mindezt pontosan tudni kell több száz, de inkább több ezer növény esetében (a nyugati kultúra nem is ismer ennyi gyógynövényt). És még mindig hátravan a legnagyobb titok: a végtermékben milyen összetételben, arányban kell felhasználni az egyes növényeket, hogy a kombinációjuk valóban tápláló és az egészség számára hosszú távon hasznos legyen.

Megnyugtató látni azt a szilárd elkötelezettséget, ami a következő generációt is jellemzi: a Chen házaspár 5 gyermeke időközben felnőtt, és párjaikkal együtt valamennyien a vállalat jövőjéért dolgoznak odaadással. A Sunrider jövője így többféle szakmai területen (orvos, vegyész, jogász, ügyvéd, informatikus) is stabilan biztosítva van.

henrie.pngVégezetül egy könyvajánló:

Robert Henrie: Utazás a Nap felé
A Sunrider tulajdonosainak, egy vasakaratú házaspárnak, a Chen család tagjainak kalandos és izgalmas életútját, valamint a Sunrider vállalkozás megszületésének és lenyűgöző fejlődésének a történetét meséli el a szerző, aki közelről figyelheti a Sunrider növekedését, ugyanis a cégnél dolgozik magas beosztású üzleti szakemberként. Egy szép idézet a könyvből:

„A legmagasabb csúcsok még
mindannyiunk előtt meghódításra várnak.
A sorsunk mindannyiunkat odavisz.
Oda, ahol a Nap felkel.
Oda, ahol az árnyékok mögöttünk vannak.”





süti beállítások módosítása