Bátran tekinteni a jövőbe

Pozitív gondolkodással a sikerért

Pozitív gondolkodás: sokat hallunk róla, a szükségességéről, de vajon tudjuk-e pontosan, mi az és miért van rá szükségünk? És ami még ennél is fontosabb: képesek vagyunk-e a mindennapi gyakorlatban is a megvalósítására? Vajon Te személy szerint képes vagy-e a mindennapokban alapvetően pozitívan gondolkodni?

Hogy miért van szükségünk pozitív gondolkodásra?

Aki hozzáállását veti, gondolatát aratja.
Aki gondolatát veti, cselekedetét aratja.
Aki cselekedetét veti, szokását aratja.
Aki szokását veti, jellemét aratja.
Aki jellemét veti, sorsát aratja.

pg1.JPG

Henry Ford mondása magyarul:

"Akár azt hiszed, hogy képes vagy rá, akár azt, hogy nem vagy képes rá, mindenképpen igazad van!"

Ennek üzenete, hogy a hozzáállásunk, gondolkodásunk irányításával képesek vagyunk sorsunkat is irányítani. Azaz: ha a pozitív hozzáállásodon keresztül képes vagy kontrollálni a gondolkozásodat, akkor képes vagy kontrollálni a sorsodat is. A negatív gondolkodás céltalan, szétesett, sikertelen és boldogtalan életet eredményez. A pozitív gondolkodás viszont pozitív, azaz sikeres, teljes, boldog életet eredményez. Te melyiket választod? A döntés csak és kizárólag rajtad múlik, hiszen a saját gondolataidért egyes egyedül Te felelsz! Nem háríthatod a felelősséget sem a körülményekre, sem más emberekre! Szóval, mit választasz?





Mi is pontosan a pozitív gondolkodás?

Erre a kérdésre végtelenül egyszerű a válasz: a pozitív gondolkodó mindig, minden körülmények között a megoldást, az előrelépés lehetőségét keresi!

Persze bármennyire igaz és egyszerű ez a megállapítás, olyannyira nehéz ezt a mindennapokban megvalósítani: hiszen számtalan nehézséggel, akadállyal kell megküzdenünk nap mint nap. Így a pozitív gondolkodás nem azt jelenti, hogy egy adott pillanatban hogyan gondolkodsz egy adott kérdésről, hanem sokkal inkább azt, hogy megvan-e Benned az a képesség, hogy minden nehézség, akadály és kudarc ellenére újra és újra felállsz és tovább keresed a megoldást, tovább folytatod a feladatot.

pg2.JPGHogy erre képesek legyünk (márpedig másképp nem lehetünk sikeresek) ahhoz fel kell ismernünk, hogy ezzel a kérdéssel, a pozitív hozzáállás és a pozitív gondolkodás kérdésével minden nap foglalkoznunk kell. Ahogy minden embernek naponta szüksége van fizikai táplálékokra, ahogy egy sportolónak naponta szüksége van edzésre, úgy a sikeres embernek naponta szüksége van szellemi táplálékokra. Ha ezt elhanyagolod, észre sem veszed és egy idő után leragadsz a negatív gondolkodás csapdájában. Szerencsére azonban erős elhatározással bármikor ki lehet onnan törni! Ennek első lépése egy alapos és jól elvégzett célkitűzés, amiről még sokat olvashatsz itt az oldalon.

Kérjük, olvasd el alaposan a sikerorientált (pozitív) és kudarcorientált (negatív) ember gondolatait! Lásd meg köztük a különbséget, és határozd el magad, hogy Te a jövőben csakis a sikert fogod magadhoz vonzani a gondolkozásoddal!


A vesztes azt mondja: nem lehet megcsinálni.
A győztes azt mondja: találjuk ki, hogyan lehet megcsinálni!

A vesztes: nem tehetek róla.
A győztes: tévedtem, hibáztam.

A vesztes: túl elfoglalt vagyok.
A győztes: ha meg kell csinálni, akkor meg kell csinálni.

A vesztes körbejárja a problémát.
A győztes megoldja a problémát.

A vesztes ígéreteket tesz.
A győztes elkötelezi magát.

A vesztes neheztel a sikeresekre, megpróbál bennük hibát találni.
A győztes tanul a sikeres emberektől.

A vesztes: ezt mindig így csinálták.
A győztes: meg lehetne jobban is csinálni.

A vesztes: nem fog sikerülni.
A győztes: sikerülni fog!





süti beállítások módosítása