Út a siker felé

Vajon Te a sikert vagy a kudarcot vonzod magadhoz?

Érdemes egy kicsit alaposabban foglalkozni a Sikerfolyamat tanulmányozásával. Hiszen döntő jelentőségű a megértése, nagyon nem mindegy, hogy a mindennapok során a gondolataiddal, tetteiddel, szokásaiddal a sikert vagy a kudarcot vonzod magadhoz. Ha az derül ki, hogy a sikert, akkor az egy kiváló megerősítés, ha viszont a kudarcot, akkor ideje változtatni a dolgok menetén!

Ahogy az ábrán rögtön látszik, egy körkörös folyamatról van szó, azaz az egyes lépések egymásra épülnek, egymást erősítik (vagy éppen gyengítik). Ebből következik, hogy bármelyik területen elért pozitív fejlemény pozitív hatással van a többire is, sőt, még saját magára is, hiszen körbeér. Azonban ha valahol negatív góc van, ott elakad "a siker áramlása", és pozitív hullám helyett egy negatív hullámot indít útjára.

Egy szó, mint száz: mind az 5 területen alapos önvizsgálatot kell tartanunk, és ha szükséges, minél előbb változásokat kell eszközölnünk! Nézzük őket sorjában!

1. CÉL-ÁLOM
Te vajon rendelkezel lelkesítő, inspiráló, a mindennapok nehézségeit legyőzni segítő álmokkal és célokkal? És vajon működnek a gyakorlatban is? Gondolsz rájuk minden nap, minden órában? Ott vannak a szemed előtt állandóan? Még mindig fontosak, még mindig hiszel bennük változatlanul?

2. TUDÁS-TANULÁS
Elég hangsúlyt fektetsz a tanulásra? Pontosan tanulmányozod a sikerhez szükséges ismereteket tanító leckéket, kijegyzeteled, átismételed őket elég gyakran? Megragadsz minden alkalmat a tanulásra? A mindennapok gyakorlata során minden szituációban felkészült vagy, és rendelkezel elég információval a kihívások megoldásához?

3. TETT-CSELEKVÉS
Pontosan követed a cél eléréséhez vezető napi tennivalókat? Akkor is maradéktalanul megcsinálod őket, ha időzavarba kerülsz, vagy hajlamos vagy a halogatásukra? Akkor is megcsinálod a feladatot, ha nem látod az értelmét, ha nincs hozzá kedved, vagy válogatsz a feladatok között? Következetes vagy, végigviszed az elkezdett dolgokat?

4. SIKER-EREDMÉNY
Ez az a pont, ahol nem lehet belépni a folyamatba. Bár sokan szeretnék itt kezdeni, de Te ne ess ebbe a hibába. Ha a maradék 4 pontban lelkiismeretesen megteszel minden Tőled telhetőt, akkor automatikusan jönnek majd az eredmények. Méghozzá abban a mértékben, ahogy azt megérdemled, amennyi munkát beletettél. Vedd észre az apróbb eredményeket is, és értékeld őket!

5. BÁTORSÁG-ÖNBIZALOM
Az elért sikerek természetes módon növelik a bátorságodat, erősítik az önbizalmadat. Fontos, hogy ezt a helyén kezeld, legyél is büszke az eredményekre, és meríts belőlük erőt, de azért a ló túloldalára sem szabad átesni. A sikereket használd fel arra, hogy még nagyobb célokat fogalmazol meg, és akkor szépen mehet tovább a Sikerfolyamat. Te képes vagy erre? Képes vagy arra, hogy az eredményekből erőt meríts, és fokozatosan legyőzd a kishitűségedet? És arra is, hogy szerény és alázatos maradj a sikerek után? Ha igen, akkor nem kétséges, hogy megérdemled a továbblépést!

sf1.JPGHa úgy érzed, bármelyik területen gondok, hiányosságok vannak, azonnal láss hozzá az adott terület megerősítésére, a hibák kijavítására! Hiszen láthatod, a Sikerfolyamatban minden mindennel összefügg: bármilyen ügyes és alapos vagy a többi területen, egyetlen terület hiányossága ellehetetlenítheti az egész folyamatot, fölöslegessé teheti az egész munkádat, és gátja lehet a sikerednek.

Emlékezz rá: minden lánc csak annyira erős, mint a leggyengébb láncszeme!





süti beállítások módosítása