Az egyetlen, élettanilag makulátlan hatású édesítőszer
Szemben a bolti forgalomban kapható, igencsak kérdéses (sőt esetenként az egészségre kifejezetten veszélyes) összetevőket tartalmazó édesítőkkel, a Suncare bátran használható a konyhában: úgy varázsolja édesebbé az italainkat, ételeinket, hogy közben nemhogy veszélyeztetné, hanem többféle szempontból pozitívan hat az egészségünkre.
A termék alapja egy Paraguay-ban több évszázad óta használatos, jótékony hatással bőven megáldott növény, a sztívia koncentrált leve. Azóta tudományos kutatások is igazolták az ottani tapasztalatokat, miszerint a sztívia rendszeres fogyasztása:
- intenzíven serkenti a hasnyálmirigy működését, ami segít a vércukorszint kiegyensúlyozásában
- jótékony hatással van az emésztőrendszer egészére, az anyagcsere funkciókra
- segít leküzdeni a napi bioritmusban jelentkező fáradtság hullámokat
- természetesen édes íze ellenére nem okoz vércukorszint emelkedést, nem terheli a mellékvesét, nem vált ki inzulin reakciót (tehát cukorbetegek is bátran fogyaszthatják)
A Suncare-t nyugodtan hívhatjuk az ideális édesítőszernek, hiszen a sztívia hasznos tulajdonságain kívül az alábbiak is elmondhatók róla:
- nem szaporítja a candida gombát
- praktikus, kis csomagolása miatt bárhová elvihető
- nincsen benne hízlaló kalória
- főzéskor nem bomlik el
- a vércukorszint labilizálása helyett éppen hogy stabilizálja azt
Édesítő szerepén túl ismert még a sztívia gyulladásgátló, valamint baktérium- és gombaölő hatása is. A bőrre vagy nyálkahártyára kenve elősegíti a sérülések vagy gombás sebek gyorsabb gyógyulását.
Az FDA (az USA élelmiszer hatósága) 1995-ben engedélyezte a sztívia étrendkiegészítő készítményként történő forgalmazását. Az EU-ban először bőrápolószerként került forgalomba.
Két változata, a sima Suncare és a Suncare Plus között mindössze annyi a különbség, hogy a Plus színtelen, mivel készítésekor kivonják belőle a sztívia jellegzetes barna színét adó festékanyagot. Hatásában mindkettő egyenértékű.